انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری
دوربین های مداربسته از لحاظ نوع تکنولوژی و شکل ظاهری به انواع مختلفی تقسیم میشوند. در این بخش میخواهیم مهمترین انواع دوربین مداربسته را از نظر شکل ظاهری بررسی کنیم. تا انتها با ما همراه باشید.
توصیه میکنم مقاله اطلاعات کامل درباره دوربینهای مداربسته را نیز بخوانید.
دوربین مداربسته گنبدی یا دام (Dome)
دام به معنای گنبد است و این دوربین به دلیل قاب نیمدایرهای که دارد، با این نام شناخته میشود. این دوربینها بیشتر بر روی سقف نصب میشوند، از این رو به آنها دوربین سقفی نیز میگویند.
بدنه دوربین Dome معمولاً مقاومت خوبی در برابر شرایط بد آب و هوایی ندارد و این دوربین بیشتر برای محیطهای مسقف (Indoor) طراحی شده است. بهترین مکان استفاده از این دوربین دام، محیطهای داخلی، اداری، تجاری و مسکونی است. البته با نصب کاور ضد ضربه و ضد آب بر روی دوربین، میتوان در محیطهای بیرونی (Outdoor) نیز از آن استفاده کرد.
دوربین های مداربسته Dome در انواع مختلف HD و شبکه تولید میشوند و کیفیتهای متفاوتی (2 مگاپیکسل تا کیفیتهای بالاتر) دارند.
این دوربینها معمولاً دارای ماژول دید در شب (IR) هستند. البته کیفیت دید در شب آنها متوسط است و برد (فاصله) زیادی را پوشش نمیدهند. برای پوشش فاصله بیشتر در شب، میتوان از پروژکتورهای مادون قرمز (IR) در کنار این دوربینها استفاده کرد. اخیراً فناوری جدید دید در شب با نام Exir ارائه شده و در بعضی از دوربینهای دام نیز مورد استفاده قرار گرفته است. دوربینهای مداربسته Exir قدرت دید در شب بالاتری نسبت به سایر دوربینها دارند.
دوربین مداربسته اسپید دام (Speed Dome)
اسپید دام (Speed Dome) یکی از قویترین انواع دوربین مداربسته است که بیشتر برای جهت کنترل تردد افراد و وسایل نقلیه و بررسی جزییات به کار گرفته میشود. این دوربین با نامهای گردان،PTZ و چرخشی نیز شناخته میشود.
قابلیت زوم و بزرگنمایی قدرتمند دوربین اسپید دام موجب تشخیص مسافتهای دور میشود، از این بیشتر در محیطهای بزرگ و فضای باز مورد استفاده قرار میگیرد.
پورت Rs485 که در پشت بیشتر دستگاههای dvr/nvr وجود دارد، برای کنترل دوربینهایی مانند دوربین مداربسته Speed Dome است. دوربینهای اسپید دام معمولاً در کنار کابل برق و تصویر دو رشته سیم هم دارند که به پورت (پین) rs485 دستگاه ضبط متصل می شود.
دوربین مداربسته بولت (Bullet)
Bullet به معنای گلوله یا لوله است. دوربینهای مداربسته بولت (بالت) نیز به دلیل داشتن شکل استوانهای و مخروطی با این نام شناخته میشوند. Bullet از رایجترین انواع دوربین های مداربسته است که قابلیت نصب بر روی دیوار و سقف را دارد و میتواند در فضاهای داخلی (مسقف) و بیرونی مورد استفاده قرار گیرد. این دوربینها معمولاً قابلیت چرخش و زوم ندارند و برای ضبط تصاویر از یک مکان ثابت به کار میروند.
بیشتر دوربین های مداربسته بولت دارای استاندارد IP65، IP66 و بالاتر هستند و عملکرد خوبی در شرایط بد آب و هوایی دارند.
دوربین مداربسته صنعتی
دوربین مداربسته صنعتی یکی از انواع خاص دوربین مداربسته است که بیشتر در پروژههای خاص مورد استفاده قرار میگیرد. البته امکان استفاده از آن در اماکن اداری، تجاری و مسکونی نیز وجود دارد.
دوربین مداربسته صنعتی دارای شکل مستطیلی است و با عنوان دوربین جعبهای یا Box نیز شناخته میشود. با توجه به نیازهای امنیتی و مکان نصب، میتوان انواع لنز، پایه و کاور را بر روی این دوربینها نصب نمود. اگر در یک پروژه به چند نوع فوکوس نیاز دارید، دوربین مداربسته صنعتی گزینه مناسبی برای شماست.
دوربینهای صنعتی بر خلاف نامشان، چندان هم مناسب محیطهای صنعتی نیستند و در شرایط بد محیطی مانند سرما، گرما و روطبت زیاد، عملکرد مناسبی ندارند.
برای استفاده در محیطهای صنعتی مانند صنایع پتروشیمی یا کارخانجات ذوب فلزات، از باکس و جنس بدنه استنلس استیل که مقاومت خوبی در برابر حرارت دارد، استفاده میشود.
دوربین مداربسته مینیاتوری یا سوزنی (Pin Hole)
دوربین مداربسته سوزنی ابعاد بسیار کوچک و لنز ثابت دارد و میتواند از پشت یک سوراخ بسیار کوچک نیز یک محیط کوچک را تحت پوشش قرار دهد. از این رو به عنوان دوربین مخفی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع دوربین با نامهای مختلفی مانند دوربین مینیاتوری، بند انگشتی، هول در بازار ارائه میشود.
بیشتر دوربینهای مینیاتوری کیفیت تصویر بالایی ندارند و بیشتر برای پوشش دادن یک محیط کوچک و با نور مناسب مورد استفاده قرار میگیرند.